9 Nisan 2016 Cumartesi

Münih (OktoberFest) Seyahat Rehberi

Münih (OktoberFest) Gezi Rehberi

Bildiğiniz üzere OktoberFest Almanya'nın Bavyera eyaletinin Münih kentinde düzenlenen eylül ayının sonunda başlayıp ekim ayında biten bir festivaldir. Eylül ayında başlar ancak ekim ayının ilk pazar günü bittiği için OktoberFest olarak geçer.16 gün sürer ve bu süre zarfında 6 milyon ziyaretçiye ulaştığı söyleniyor. Tabi ki festivalin konsepti bira üzerine kurulmuştur. Sadece Münihli bira üreticilerinin özel birayı sunmalarına izin verilir. Festival alanı büyük çadırlardan (Bierzelt) oluşmaktadır. Bu biranın özelliği normal biralara göre biraz daha sert ve koyu renkli olmasıdır. Litrelik özel bardaklarda servis edilir.


Münih Havalimanı - OktoberFest Ulaşım


Fuar alanı Münih HBF'ye (Ana Tren İstasyonu) 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor.
Münih havalimanından  S1 veya S8 treni ile Münih HBF'ye yarım saatte ulaşmak mümkün. Yok ben yürüyemem diyorsanız bence çok yanlış yaparsınız, buradan metroya binerek Theresienwiese durağında inip alana ulaşabilirsiniz.

OktoberFest'in Ana Girişi

OktoberFest Bira Çadırı (Bierzelt)
OktoberFest'ın Özel Litrelik Birası
Gelelim kıyafetlere, resimlerde gördüğünüz üzere gelirken geleneksel kıyafetler tercih ediliyor.
Erkeklerin giydiği kıyafetlere Lederhosen (Geyik Derisi pantolon) diz altına kadar gelen ve askılık ile gömleğe tutturulan pantolonlar giyiliyor. Altına baldırlara kadar gelen yün çoraplar giyiliyor. Baldırlar erkeğin en seksi yeri olarak kabul ediliyormuş :) bu yüzden o kısım açıkta bulunuyor.

Kadınlar ise Dirndl denen cıvıl cıvıl renklerden oluşan elbiseyi giyiyorlar. Derin dekolteye sahip olması aslında boyuna kalın bir kolye takılması için :) Ek olarak yandan örgülü saçlarda bu kıyafetin tamamlayıcı unsurundan. En önemli yeri ise bele bağlanan düğüm. Bu düğüm Sağda ise bekar, solda ise evli veya ilişkisi var, arkada ise dul, önde ise genç kız demek oluyormuş. Bu bilgiyi de her yerde bulamazsınız. Gençler artık buradan yürüyün :)
OktoberFest Fuar Alanı
Fuar sadece bira çadırlarından oluşmuyor. İçerisi en az Disneyland kadar eğlenceli. Yalnız rollercoaster ve diğer makinelere binmek için biraz çakır keyf olmakta fayda var. Çünkü gerçekten çok korkutucu görünüyor.

OktoberFest Çadırların içi
İçeride yer bulmak gerçekten çok zor oluyor. Çünkü genelde rezervasyon yaptıran büyük gruplar var. Aynı zamanda içeride gösteriler, canlı müzik gibi etkinlikler de var. Müzik derken pop müzik değil yöresel orkestralar tarafından yapılan müziklerden bahsediyorum.










Aşağıdaki çadırda dışarıdan görüldüğü üzere büyükbaş tabir ettiğimiz hayvan çevriliyor. Öğleden sonraki saatte büyük bir hayvandan kalan kısmı görüyorsunuz. Aynı zamanda özel sosları ile birlikte yapılan tavuk en çok tercih edilen yemekler arasında bulunuyor.

OktoberFest Spatenbrau Çadırı
OktoberFest Spatenbrau Çadırı İçi




















Münih OktoberFest Konaklama


Konaklamaya gelecek olursak bildiğiniz üzere 6 milyon ziyaretçinin geldiği bir festivalde yer bulmak çok zor olabiliyor. Çoğu yer aylar öncesinden rezerve ediliyor. Kalan yerlere ise çok pahalı fiyatlar isteniyor. Alanın yakınındaki çadırlar gençler tarafından en çok tercih edilen yerler oluyor. Zaten akşama kadar eğlendiğinizden sabah çimenliklerin üzerinde uyanmanız çok yüksek bir ihtimal ancak sizin yine de çantanızı bırakacak bir yeriniz olsun. :)

Ulaşım problemi olmadığı için kentin dışında gibi görünen ancak metro ile ulaşılması mümkün olan yerleri tercih edebilirsiniz.Bunun için metro haritasına öncesinde göz atmakta fayda var. Booking üzeride yer bulamadığınızda airbnb'den şansınızı deneyebilirsiniz.

Neticede sağlığınız yerindeyken katılmanızı şiddetle tavsiye edeceğim bir etkinlik. 
Şimdiden iyi eğlenceler dilerim.
Oktoberfest Güle Güle



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder