3 Nisan 2016 Pazar

Prag Seyahat Rehberi

Prag Gezi Rehberi

Kasımda Prag başkadır dedik ve biletleri aldıktan sonra kendimizi Vaclav Havel havalimanında bulduk. Buraya gelme amacımız aslında 2006 senesinden itibaren yapılan bir trance müzik etkinliği olan Transmission.
Prag Havalimanı
İlk önce belirtmekte fayda var. Çek Cumhuriyeti euro değil, koruna kullanıyor. Bu parayı ülkemizde bulmak zor. Euro ile gidip orada çevirebilirsiniz ama havalimanında beklendiği üzere kur farkı biraz yüksek. Size tavsiyem merkeze gidecek kadar para bozdurun.

Prag Havalimanı - Şehir Merkezi Transferi 

Merkeze yakın sayılan bir konumda olduğundan terminalden çıktıktan sonra 119 numaralı otobüs ile en yakın metro istasyonu olan Nadrazi Veleslavin'e geçilir. Zaten otobüsün son durağı olduğundan kaçırma şansınız yok. Otobüs biletleri durakta bulunan sarı otomatlardan alınıyor. Şehir merkezine gitmek için 32 kc olan 90 dk. boyunca sınırsız aktarma yapabileceğiniz biletten alabilirsiniz. Aynı bilet tüm ulaşım araçlarında geçerli oluyor. Toplu taşıma kullanırken 2 yada 3 günlük biletleri tercih etmeniz size avantaj sağlayacaktır. Biletsiz binebilirsiniz ancak bir anda ortaya çıkan görevliler tarafından yakalanma riskiniz yüksek.
Prag Metro Haritası

Gezilecek Yerler

Prag günümüze kadar güzelliğini koruyabilen bir şehir olduğundan ilk andan itibaren kendinizi orta çağ'da hissedeceksiniz. 3 günlük güzel bir plan ile tüm şehri rahat rahat gezebilirsiniz.

Bunun için yakın bölgeleri aynı gün içerisine koyarsanız rahat edersiniz. Her ne kadar ulaşım problemi olmasa da zamanı iyi değerlendirmek gerekir.

Astronomical Clock (Saat Kulesi):

Saat Kulesi

Aynı zamanda Eski Tarihi Meydan'da bulunan saat kulesi Prag'ın en önemli simgelerinden. Her saat başı önündeki kalabalıktan anlayacaksınız. Çünkü saat başında üzerinde bulunan 4 heykel tarafından hayatın özeti yapılıyor.
Soldan sağa doğru 1. Kibir ve kendini beğenmişliği, 2.Para gözlülüğü, 3. Ölümü, 4. Eğlenceyi tanımlıyor. Saat kulesine çıkmak için sağ tarafında bulunan yerden biletinizi alabilirsiniz. Yukarıdan manzara gerçekten çok etkileyici oluyor.










Charles Bridge (Karl Köprüsü):

Karl Köprüsü
İkinci durağımız Karl Köprüsü. Eski tarihi meydandan köprüye uzanan kral yolu diye adlandırılan yolu takip ederek kendimizi köprünün başında buluyoruz. Sağlı sollu heykeller (15 adet) ile süslenmiş olan bu köprü Vltava nehri üzerine kurulmuş tarihi bir köprüdür. Üzerinde sokak sanatçılarının çaldığı enstrümanlar eşliğinde kış mevsiminde sıcak şarabınızı yudumlayabilirsiniz.






St.Nicholas Church(Mala Strana):

St.Nicholas Church
Köprü geçişi sonra bizi karşılayacak olan St.Nicholas Kilisesi
barok tarzında olup 1755 yılında tamamlanmıştır. Rota üzerinde olduğundan geçerken merak edenler içine girebilir ancak kale içindeki katedrali tercih ederim.















Prague Castle(Prag Kalesi):

Prag Kalesi

Mala Strana bölgesinden yukarıya doğru yürüyerek kale bölgesine çıkıyoruz. Kale içinde St.Vitus katedrali bulunuyor. Burada da her saat başı kapıda bekleyen askerler nöbet değişimi yapıyor. Denk gelirseniz izlemenizi tavsiye ederim ancak bizim askerlerimiz ile kıyaslanamayacak derece olduğunu söyleyebilirim.







Petrin Tower( Petrin Kulesi):

Saat Kulesinden Petrin Tower

Bir eyfel kulesi sonrası çok insanı cezbetmeyen bir yapı olarak karşımıza çıkıyor. Çıkmak için teleferik kullanabilirsiniz yalnız biletin geçerli olduğu bir süre zarfı var. O saat dolmadan tekrar aşağıya inmeniz gerekiyor aksi takdirde ceza yeme ihtimaliniz bulunuyor. Bilet alırken buna dikkat etmenizi tavsiye ederim.






Zizkov Television Tower (Telekom Kulesi):


Telekom Kulesi

Telekom Kulesi içinden bir kesit




Zizkov bölgesinde bulunan bu kule şehrin her tarafından görülecek kadar uzun.(216 mt.) Panoramik bir Prag görüntüsü istiyorsanız kesinlikle çıkmalısınız. Hava kararmaya yakın çıkarsanız hem gündüz hem de akşam şehir görüntüsünü yakalamış olursunuz. Giriş için bileti tek kişi için 200 koruna civarıydı. İçerisinde restaurant ve cafe bulunuyor. Aynı zamanda resimdeki gibi tüpler içinde sallanarak şehri yukarıdan izleyebilirsiniz.

Diğer Yerler


Wenceslas Square, genellikle aktarma merkezi olacağından bolca vakit geçirebileceğiniz bir yer olacaktır. Neresi diye soracak olursanız Ulusal Müzenin olduğu cadde. Sağlı sollu mağazaların bulunduğu, yeme içme yerleri, hediyelik eşyaların satıldığı dükkanlardan oluşan bir bölge.

Kafka Müzesi, buralara kadar gelmişken uğramadan geçmek olmaz Karl Köprüsünden Mala Strana bölgesine geçerken sağ alt tarafta kalıyor. Zaten baktığınızda görüyorsunuz.

Prag'da Yeme- İçme

Bu konu da herkesin zevki ayrı oluyor ancak size iki tane kesin gitmeniz gereken yer söyleyeceğim.

Birincisi U Medvidku, tamamiyle lokal bir yer olup menü olarak yeterince zengindir. Kendi yaptıkları biraları eşliğinde yemeğinizi yiyebilirsiniz. Benim özellikle tavsiye ettiğim portakallı ördek.
İkinci yer ise Pizerria Kmotra, burası turistlerin çok bilmediği bir mekan. Fiyat bakımından da gayet uygun.

Prag Gece Hayatı

Gelelim merakla beklenilen yere. Gezdik, yedik, içtik ve akşam oldu. Prag'da olduğunuz için çok şanslısınız çünkü her telden eğlencenin bol olduğu bir yerdesiniz.

Size 3 tane mekan söyleyeceğim.

Karlovy Lazne, Roxy ve Duplex.

Gece çıktığınıza buralara yakın diğer mekanları göreceksiniz. Tabi ki tercih sizin. 

Buralar beni açmadı ben daha değişik eğlence istiyorum diyorsanız,
Namesti Miru ve Vltavska metro durağı civarında Maps'ten baktığınızda kolaylıkla bulabilirsiniz.
K5 NightClub




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder