4 Nisan 2016 Pazartesi

Terezin Gettosu

Terezin Nazi Kampı

Öncelikle belirtmek istiyorum ki, Terezin kentine girdiğiniz andan itibaren içinizi bir hüzün kaplıyor.

Kostel Vzkříšení Páně (Kıyamet Kilisesi)

Terezin Ulaşım

Terezin'e gelmek için Prag'da Nadrazi Holesovice metro durağına gidip oradan kalkan otobüsler ile yaklaşık 1 saat içinde ulaşabilirsiniz. Dönüşte otobüsler resimdeki kilisenin oradan kalkıyor.
Terezin Kamp Girşi
Kampa girerken resimde görüldüğü gibi sağ tarafta anıt mezarları görüyorsunuz. Kampın tarihi hakkında bilgi almak için tıklayınız. Önemli bir bilgi daha kamp için Türkçe broşür bulunuyor. Tur dışında gezmeyi tercih ederseniz bu konu da sıkıntı çekmiyorsunuz.
Arbeit Macht Frei (Çalışmak Özgür Kılar)

Resimden görüleceği üzere avlunun giriş kapısında gelen esirleri motive etmek amacıyla yazılmış tamamiyle yalan bir yazı bulunuyor.
















Kamp hakkında fazla da söylenecek söz yok aslında burada çektiğim resimleri paylaşacağım. Çünkü burayı anlatmak için kelimeler yetersiz kalıyor.
Terezin Kampı-Toplu Hücre
Toplu hücreler görüldüğü gibi ranzalardan oluşuyor. 10 kişilik bir oda da 60-70 kişi yerleştirildiği oluyormuş. Bu oda içinde soba olduğu için şanslı, çünkü bazı odalarda merkezi ısıtma sistemi kullanılmış ve odanın içinden sadece bir soba borusu geçiyor.









Bloklar arası avlular bulunuyor.
Terezin Kampı- Avlu
Terezin Kampı-Traş Odası















Birleşmiş milletler tarafından kontrole gelindiğinde esirlerin hijyenine önem verildiğini göstermek adına yapılan traş odası bulunuyor.












Terezin Kampı
 İnsanların ne hale geldiği resimdeki gibi anlatılmaya çalışılmış.


















Terezin Türkçe Broşür

Aşağıdaki broşürlerde detaylı bilgiler bulunuyor. Her yer numaralandırmış bir şekilde karşımıza çıkıyor ve broşür ile takip etmek işinizi kolaylaştırıyor. Bunun için broşürü paylaşıyorum en azından gitmeden önce bir fikriniz oluşur.

Terezin Türkçe Broşür



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder