30 Temmuz 2016 Cumartesi

Malta Seyahat Rehberi

Malta Gezi Rehberi

Malta'dan kısaca bahsedecek olursak, Güney Avrupa ve Orta Akdeniz'de Sicilya'nın güneyinde bulunan adalar devletidir. Adalar dedim çünkü 3 adadan oluşmaktadır. Bunlar sırası ile Malta, Gozo ve Comino'dur.
İnsanların, çoğu ada ülkesinde olduğu gibi kafaları rahat ve geçimini turizmden sağlamaktadır. Ayrıca dil okullarının İngiltere ve Amerika'ya oranla daha uygun olması sebebiyle tam bir öğrenci cennetidir.
Daha önce Kıbrıs'a gitmiş olanlarınız varsa ilk indiği andan itibaren size Kıbrıs'ı hatırlatacak. Trafiğin soldan aktığını hatırlatalım. Karşıdan karşıya geçerken ilk önce sağa bakmanız gerekiyor :)

Malta Havalimanı - Şehir Merkezi Ulaşım

Ada'da ulaşım malta public tranport otobüsler ile sağlanmaktadır. Otobüs ağı adanın her yerine ulaşabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. Havalimanından gideceğiniz bölgeye göre X1 veya X2 otobüslerine binerek ulaşmanız mümkün. Biletleri şoförden 2 Euro karşılığında alabilirsiniz. Biletlerin geçerlilik süresi 2 saattir. Bu otobüsler ring sefer yaptığından gideceğiniz bölgeye göre saat artabiliyor. Yaz ayları için TD ile başlayan otobüsler mevcut. Gideceğiniz yere yakın geçen TD durağı varsa onu tercih etmek daha mantıklı bir seçim olacaktır. Ayrıca her otobüs durağında geçen otobüsler, saatleri ve gideceği duraklar detaylı bir şekilde yazmaktadır. Ulaşım konusunda sıkıntı yaşamayacağınızı belirteyim.
Malta Havalimanı

Malta Gezilecek Yerler

Yaz aylarında havanın sıcak olmasından kaynaklı 4 tarafınız deniz ile çevriliyken, şehirde katedral gezmek biraz mantıksız tabi ki. Bu yüzden size kısaca gidebileceğiniz yerlerden bahsedeceğim.
Çok fazla yer olmamak ile birlikte başkent olan Valetta'dan başlayalım.
Valetta Malta'nın başkenti olmakla birlikte ülkenin önemli eserleri burada toplanmıştır.

Grandmaster's Palace:

Grandmaster's Palace
Şimdi Cumhurbaşkanı'nın ofisi olarak kullandığı Büyük Usta'nın Sarayını ziyaret edebilirsiniz.
Haftanın her günü sabah 10 ile akşam 4 arası 12 Euro karşılığında gezilebiliyor.














St. John's Co-Cathedral:

St. John's Co-Cathedral
Dünyadaki en muhteşem Barok mimarinin uygulandığı katedral olduğu söyleniyor. İç yapımı 40 yıl sürmüş. Aziz John Katedrali'ni ziyaret etmek için 6 Euro vermeniz gerekiyor. Pazar günleri hariç ziyaret edebilirsiniz.Yorumu size kalmış.




















Upper Barracca Gardens:

Upper Barracca Gardens

Üst Kışla Bahçeleri olarak geçen bu yer size panaromik bir şehir manzarası sunuyor. Karşıda görünen liman Sliema. Bu limandan karşılıklı Valetta- Sliema seferleri yapılıyor. Otobüs yerine bu ulaşım şeklini de tercih edebilirsiniz.











GOZO ve COMINO:

Gelelim Malta'yı oluşturan diğer iki adaya. İsterseniz Sliema'dan kalkan tekne turları ile gidebileceğiniz ya da kendi imkanlarınız ile gidebileceğiniz diğer adalara. Tekne turu fiyatları 20 Euro'dan başlıyor. İçeriğine göre değişiyor.

İlk olarak Cirkewwa limanından bineceğiniz feribotlar ile Gozo adasına geçebilirsiniz. Gidiş-Dönüş bilet fiyatı 4.5 Euro.
Gozo- Malta Ferry

Gozo'ya ayak bastığımızda burada bizi bekleyen otobüsler ile Azure Window'a doğru yola çıkıyoruz.
Game of Thrones izleyenler hemen hatırlayacakalrdır. Khaleesi ve Khal Drogo'nun evlendiği yer :)
Bindiğimiz otobüsler ilk önce Gozo şehir merkezi ardından Azure Window'a gidiyor. Merkez de inip diğer otobüse binmeniz gerekiyor.







Azure Window, Gozo
Resimde görüldüğü gibi çok etkileyici bir görüntüsü var. Game of Thrones sahnesini hatırlamak isteyenler tıklayabilir.















Comino Adası
Comino gördüğünüz üzere kartpostal gibi. Gozo dönüşü kendinizi bu sulara bırakmamak için hiç bir neden yok. Keyfini çıkartın.









Diğer Yerler:

Yaz mevsimleri dışında gezecek olursanız Mdina ve Marsaxlokk şehirlerini de ziyaret edebilirsiniz.
Ayrıca Temel Reis( Popeye Village ) filminin çekildiği set adanın KuzeyBatı kısmında hala korunuyor ve burayı da gezmeniz mümkün.

Malta Sahilleri:

Evet gelelim sıcak günlerde kendimizi atacak malesef tuzlu ve çok soğuk olmayan Malta sularına.

Ada olmasına rağmen kum plajı çok az olan Malta'da genelde sahil kenarına kurulmuş havuzu olan beachler meşhur.
Sliema Pitch

Sliema tarafında kalan bu bölgede ilk gün tercih ettiğimiz yer Sliema Pitch. 10 Euro giriş ücreti olan mekanda arka tarafınızda denizden bozma bir havuz mevcut. 













Sliema Pitch-2



















Cafe Del Mar Malta:

  
Cafe Del Mar Malta
Gelelim Cafe Del Mar Malta'ya...
Tavsiye üzerine gittiğimiz ve çok beğendiğimiz bir yer olan Cafe Del Mar resimde görüldüğü üzere deniz kenarında havuzuyla bizlere eşsiz bir manzara sunuyor. Ortam bakımından gayet hareketli ve kaliteli bir mekan. Aynı zamanda içerisinde restaurant'da bulunuyor. 











Cafe Del Mar- Pizza, Al Funghi ve Margherita
Görüldüğü üzere pizza boyutları bakımından gayet göz doyurucu ve tat olarak tatmin edici boyutta.






















Cafe Del Mar- Gün Batımı
Bu muhteşem yerde güneşin batışı günün bittiğini, ancak inanılmaz gecenin sizi beklediğinin habercisi oluyor. Bu yüzden üzülecek bir şey yok çünkü her şey o saatten sonra başlıyor. :)














St. George Bay:

St. George Bay
St.Julian bölgesinde konakladığımız için buraya yürüme mesafesindeki St. George Bay plajına gitme şansımız oldu. Duş ve şezlong imkanı olmayan bu plajda kendi imkanlarınız ile gününüzü geçirebilirsiniz. Ancak yan tarafında bulunan otelin plajını ücret karşılığında kullanabilirsiniz.

Adanın diğer kumsal plajları Mellieha Bay ve Golden Bay Beach. Kum plaj tercih edenler bu ikisinden de faydalanabilir.






Malta'da Konaklama:

Bu konu tabi ki sizin Malta için ayırdığınız bütçeye göre değişkenlik gösteriyor. Adanın her bölgesinde her cinsten otel mevcut. Öncelikle amacınız doğrultusunda bir bölge seçmenizi tavsiye ederim. Örnek, Gece hayatı için St Julian ve Paceville bölgesi gibi. Hilton otellerinden tutun, apartlara kadar çok geniş bir yelpaze mevcut. Booking üzerinden arayıp tercih edebilirsiniz. 
Benim size tavsiyem kesinlikle St. Julian bölgesi.

Malta'da Yeme- İçme:

Badass Burger
Balık ile aranız iyiyse çok güzel balık restaurantları bulunuyor. Avrat adını verdikleri bizim çupra'ya çok benzeyen bir balıkları mevcut. Balık sevenlere tavsiye ederim.
Maltese Mama,bir akşam tercih edilebilir. Pizza ve burger tarzında yiyecekler oldukça iyi.
Badass Burger bu konuda gayet başarılı. Yine Sliema'da bulunan Paparazzi güzel manzarası ile iyi mekanlardan.





Malta Gece Hayatı:

Gelelim gece hayatına...
Bunun için ayrı bir sayfa düzenlemek gerekebilir. Malta'da gece hayatının kalbi Paceville bölgesinde atıyor. Dil okullarına gelen öğrencilerin bastırdığı bu bölgede 100 metre de bulunan sağlı sollu gece kulüpleri ile gözünüzü kapatıp birini seçebilirsiniz.
Havana Night Club- Paceville
Başlıca mekanlar Havana, Footloose, Hugo's.
En popüler olanı diye bir şey yok aslında. Hepsinin tarzı aynı oluyor. Sadece hafta sonları değil tüm hafta boyunca kalabalık olduğunu söyleyebilirim. Ancak cumartesi gecesi ekstra bir yoğunluk oluyor. Kendinizi müziğin ritmine bırakmak çokta zor olmuyor zaten. Rahat olun ve tadını çıkartın...

















Footloose-Paceville


3 yorum: