2 Ekim 2016 Pazar

Roma Seyahat Rehberi

Roma Gezi Rehberi

Antik anıtları, asırlık kilise ve bazilikaları, heykelleri, sarayları ve aynı zamanda Katolikler için büyük öneme sahip, dünyanın yüz ölçümü bakımından en küçük ülkesi Vatikan'ı sınırları içinde bulundurmasından dolayı çok önemli bir şehirdir Roma.
Bu nedenle her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Yaz aylarında aşırı turist çekmesinden dolayı ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde daha sakin ve çok sıcak olmayan havada ziyaret etmenizi tavsiye ederim.


Roma Havalimanı (Fiumicino - Da Vinci Airport ) - Şehir Merkezi Transfer

Roma - İstanbul uçak yolculuğu yaklaşık olarak 2 saat 15 dk. sürüyor. Roma Fiumicino Havalima'nına indikten sonra pasaport kontrolünden geçip terminalden çıkınca sağ tarafınızda şehrin merkezi tren istasyonu Termini'ye giden otobüsler bulunuyor. Aynı zamanda Trenitalia'yı tercih edip yine Termini'ye ulaşabilirsiniz. Tren tek gidiş bileti 14 euro ve süre 30 dk civarı, otobüs bileti yaklaşık 5 euro ve 50 dk sürüyor. Tercih bu konuda size kalmış. Taksi ücretleri de 48 euro sabit ücretli. 
Bir çok otobüs firması olduğu için bu konu da rahat olabilirsiniz. Yaklaşık 5 dakika da bir otobüs kalkmakta. Gişelerin önünde ilk kalkacak otobüs saatleri yazmakta ona göre biletinizi alıp gidebilirsiniz.

Roma Gezilecek Yerler

Roma'ya en az 3 gece ayırmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde planımızı yapacak olursak her bölgesini rahat rahat görme şansımız olur. Bizim planımız şu şekildeydi.

1.Gün: İspanyol Merdivenleri (Piazza di Spagna) , Aşk Çeşmesi (Fontana di Trevi), Panteon(Pantheon), Piazza Navona

2.Gün: Kolezyum (Colosseo), Roma Forum, Piazza Venezia

3.Gün: Vatikan, Kutsal Melek Kalesi (Castle of Holy Angel)

Roma'da ilk gün

İspanyol Merdivenleri (Piazza di Spagna)

İspanyol Merdivenleri- Piazza di Spagna
İlk durağımız İspanyol Merdivenleri. Kaldığınız yerde metro ulaşımınız varsa direk Spagna durağında inebilirsiniz. Tüm gün boyunca yürüyeceğiniz için sabah metro ile başlangıç yapmak iyi olabilir.
Gelelim neden ispanyol merdivenleri dendiğine. Çok net aslında, hemen karşı çaprazında İspanyol Konsolosluğu bulunuyor. Başka bir olayı yok. Gittiğimizde tadilat dolayısıyla kapalı olduğundan sadece görmekle yetindik. Açık olsaydı da çok bir şey yapabileceğiniz söylenemez.











Aşk Çeşmesi (Fontana di Trevi)

Aşk Çeşmesi - Fontana di Trevi
İspanyol merdivenlerinden yürüyerek 10 dk. olan Aşk Çeşmesi'ne geliyoruz.Yol üstünde herhangi bir dondurmacıdan dondurmanızı almayı unutmayın.
Gece daha güzel göründüğünden bu resmi koymak istedim. 
Aslında 3 yer altı suyunun birleştiği yer (Trevi) adı olmasına rağmen nasıl Türkçemize Aşk Çeşmesi olarak geçmiş bende bilmiyorum. Klasik ve Barok mimari ile yapılmış olan bu çeşme dünyanın en önemli çeşmelerinden.





Panteon (Pantheon)

Panteon-Pantheon
Tüm Tanrıların tapınağı olarak bilinen Panteon gerçekten çok etkileyici bir ortama sahip. Ancak biraz araya sıkışmış görünüyor. 7. yy'dan bu yana kilise olarak kullanılan bu bina Roma'daki en eski beton kubbeli binadır. Kubbenin çapı 43 metredir.















Pantheon içi


Panteon İçi



Piazza Navona

Piazza Navona
İlk günün son durağı Piazza Navona. 1. yüzyılda inşa edilen bu meydanda eski Romalıların "agones" olarak adlandırdıkları oyunu izledikleri söyleniyor.
Günümüzde bir çok cafe restaurant'ın bulunduğu bu meydan tahmin ettiğiniz üzere diğer bölgelere göre biraz daha pahalı. Akşam yemeğinizi burada yemek isteyebilir ya da daha sonra bahsedeceğim Trastevere'de akşamınızı sonlandırabilirsiniz.












Piazza Navona
Piazza Navona

Roma'da ikinci gün için tıklayınız.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder