2 Ekim 2016 Pazar

Roma Seyahat Rehberi 2.Gün

Roma'da ikinci gün

Roma'da ilk gün için tıklayınız.

Roma'da üçüncü gün için tıklayınız.


İlk günü bitirdikten sonra üzerimizdeki tatlı yorgunluk ile birlikte ikinci güne uyandık.
Planımızı tekrar hatırlayalım. Kolezyum için sabah erken saatte yola çıkmamız iyi olacak, çünkü ne kadar erken sıraya girersek o kadar zaman kazanırız.

Kolezyum için online ticket seçeneğine göz atıp önceden alabilirsiniz. Ya da size çok önemli bir ip uçu vereyim. Kolezyum bileti Roman Forum ile ortak olduğundan Roman Forum tarafından bilet alıp kuyruğu geçebilirsiniz.

2.Gün: Kolezyum (Colosseo), Roma Forum, Piazza Venezia


Kolezyum (Colosseo)

 
Kolezyum Colosseo
 Aslında biraz şanslı sayılırız çünkü sabah yağmur yağdığından Kolezyum önünde çok fazla sıra yoktu. Yaklaşık 20 dk. sonunda içeri girmiştik. Kolezyumu ilk gördüğünüzden itibaren hayran kalıyorsunuz. içine girmek ne kadar gerekli diye kafam da sorular vardı ancak içini gördükten sonra kesinlikle doğru bir karar verdiğimi söyleyebilirim.
Resimlerde gördüğünüzden kat kat etkileyici bir ortama sahip. Her noktasında durup hayranlıkla incelemek istiyorsunuz.




Kolezyum'un gördüğünüz gibi sağ tarafının en
Kolezyum içi
üst katı yok. Bunun nedeni Kolezyum'un altından geçen akarsu olması. Bu da deprem sonrası altındaki zeminin yumuşak olmasından çökmeye neden olmuştur.












Roma Forum (Roman Forum)

Roma Forum
Roma Forum, Kolezyum'un hemen karşısında bulunuyor. Tek bilet ile ikisine girilebiliyor. Roma Forum'u imparatorluk boyunca şehrin tören merkezi olmuş. İçerisinde uzun bir yürüme yolu bulunuyor. Hemen girişinde kulaklık alıp içerisinde bulunan numaralara göre yerlerin ne amaçla kullanıldığını dinleyebilirsiniz. Ancak tabelalarda yazı ile açıklamaları da var.







Roma Forum
Roma Forum



Piazza Venezia (Vittorio Emanuele 2 Anıtı)

Vittorio Emanuele II Anıtı
Kolezyum'dan çıktıktan sonra 10 dakikalık yürüyüş sonrası meydana ulaşıyorsunuz. Meydan da sizi karşılayan Vittorio Emanuele II anıtını görüyorsunuz. Bu anıt İtaly krallığının ilk kralı olan Vittorio Emanuele II onurlandırmak için yapılmıştır. Beyaz saf mermerden yapılmış olup büyük merdivenlere ve heykellere sahiptir. Anıt aynı zamanda I. Dünya Savaşı sonrasında Meçhul Asker Mezarlığı'nı da içinde bulundurmaktadır.

Terasına çıkıp muhteşem Roma manzarasını izlemek için arka tarafında bulunan asansör ile 7 euro karşılığında çıkabilirsiniz. Kesinlikle buna değer.

Vittorio Emanuele II Teras görüntüsü
Vittorio Emanuele II Teras görüntüsü
















Vittorio Emanuele II Teras görüntüsü




















Roma'da ikinci günümüzde hızla geçiyor. 3. gün için tıklayınız.

Roma'da ilk gün için tıklayınız.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder